سید محمد خاتمی در یکصد و چهل و سومین نشست بنیاد باران مطرح کرد:

عفو زندانیان را گسترده‌تر کنید/هیچ نگاهی به قدرت ندارم و نخواهم داشت/خدایم شاهد است که فقط برای این مملکت، نظام و مردم آنچه به نظرم خیر می آید، مطرح می کنم

رئیس دولت اصلاحات بر ضرورت همبستگی ملی تاکید کرد.

به کزارش امیدنامه،محورهای مهم سخنان حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در یکصد و چهل و سومین نشست بنیاد باران در ادامه می آید:

*دولت ما در زمینه کرونا نسبتا خوب عمل کرد. بخش های دولتی خوب عمل کردند به خصوص بخش بهداشت و درمان، پزشکان عزیز ما، پرستاران عزیز و بخش خدمات پزشکی ما فوق العاده و فداکارانه کار کردند و آبرویی برای دولت و نظام کشور خریدند و دلها را به خودشان نزدیکتر کردند.

*معتقدم همانطور که نظرسنجی ها هم این را نشان می دهند تا حدودی فاصله میان دولت و  ملت ترمیم شده و این نعمت بسیار بزرگی است.

* من سه چهارسال پیش از سرخیرخواهی مساله آشتی ملی را مطرح کردم. منی که هیچ نگاهی به قدرت ندارم و نخواهم داشت و یک ذره دلم برای قدرت تنگ نشده و فقط و فقط خدایم شاهد است برای این مملکت، برای نظام و مردم آنچه به نظرم خیر می آید، مطرح می کنم و گفتم آشتی ملی که مورد اعتراض هم قرار گرفت. معتقدم اگر این آشتی مورد قبول واقع شده بود شاید امروز بسیاری از مشکلات را نداشتیم و وضع بهتری داشتیم.

*ما باید همبستگی ملی را که زمینه آن را کرونا فراهم کرده گسترش دهیم. بخش های مختلف جامعه باید در کنار هم باشیم. دولت باید اولویت هایی برای حفظ این همبستگی و ایجاد امید در جامعه تعیین کند.

*اولویت دولت باید مشاغل کوچک و تولیدکنندگان خرد و همین مشاغل و خدماتی که از کرونا بیشترین آسیب را دیدند، باشد. اتفاقا بیشتر مشاغل جزو این ها هستند و دولت باید از هر راهی که می تواند آنها را مد نظر قرار دهد.

*اگر ذخایری داریم، الان جای استفاده از آن است. برای اینکه بتوانیم هم اشتغال موجود را حفظ کنیم و هم مردم آسیب دیده را راضی نگه داریم.

*ما چه زیانی از آزادی زندانیان خود به خاطر کرونا دیدیم؟ و چرا همه را آزاد نکردیم؟ و چرا نمی کوشیم که این آزادی را دائمی کنیم؟ اگر بنا باشد عفوی به خارج و داخل داده شود، آیا زمانی مناسب تر از الان داریم؟ آیا این کار سبب همبستگی بیشتر نخواهد شد؟ آیا سبب دلبستگی ها به همدیگر نخواهد شد؟

*درست است که دشمن داریم و دشمن در ایجاد مشکلات ما موثر بوده، ولی عمدتا مشکلات ناشی از خود ماست و دشمن از این مشکلات سوءاستفاده می کند. از جدایی ملت و دولت سوءاستفاده می کند. ما باید جلو این سوءاستفاده را بگیریم و این سوءاستفاده با همبستگی خنثی می شود.

*رئیس محترم قوه قضائیه سال گذشته کار ابداعی ای انجام دادند و آن اینکه برای زندانیان و به خصوص کسانی که سیاسی بودند و با تعبیر اینکه ما میان زندانیان سیاسی و امنیتی تفاوت قائلیم، تقاضای عفو کردند.

*این عفو را گسترده تر کنند تا کسانی که از حضور در اجتماع محروم مانده اند و آزادی هایشان محدود شده نیز بتوانند به صحنه بیایند و در خدمت جامعه باشند. این ها است که می تواند همبستگی در جامعه را قوی تر کند و ما را به پیش ببرد.

*شما(نمایندگان جدید مجلس) می دانید که بیش از نیمی از کسانی که حق رای داشتند به پای صندوق نیامدند. الان که شما به مجلس راه پیدا کردید خواهشم این است که خودتان را تنها نماینده کسانی که به شما رای دادند، ندانید و بیایید مطالبات و خواست ها و توقعات به جای آن بیش از 50درصدی که به صحنه نیامدند را نمایندگی کنید.

*نماینده، نماینده کل ملت است. مردم باید احساس کنند با اینکه به پای صندوق نیامدند اما خواست های آنها نیز مطرح است. اندک افرادی که از غیرجناح شما به مجلس آمدند که اگر اکثریت مردم به پای صندوق می آمدند شاید اوضاع اقلیت و اکثریت عکس می شد را منزوی نکنید. از وجود آنها استفاده کنید.

*درباره‌ی گروه‌ها، احزاب و دسته‌جات بسیاری از مسائلی که مطرح می‌کنند، وقت برای مطرح کردن آن در آینده وجود دارد. در آینده وقت هست که به جان هم بیفتید و این، آن را بکوبد و آن، این را نقد کند و دیگری از سخن او ناراحت شود و به او بربخورد و… من نمی‌دانم واقعاً!

*آقایان بیایید؛ همه‌ی شما احزاب و گروه‌ها در کنار یکدیگر قرار بگیرید ببینید چه خدمتی می‌توانید به این مردم در مصیبت شیوع ویروس کرونا بکنید.

*به خصوص من به دوستان اصلاح‌طلب خودمان می‌گویم، شما دوستان اصلاح‌طلب چه راهکاری داشتید؟ شما که به دفعات می‌گویید «ما باید جامعه‌محور باشیم و باید رو به جامعه بیاوریم و فقط به فکر این که در قدرت قرار بگیریم نباشیم» خب الان این وضعیت جامعه است.

*آقایان و خانم‌های اصلاح‌طلب! چه طرحی و چه همبستگی با هم داشته‌اید برای خدمت به این مردم؟! چه راهکاری برای رفع مشکلات مردم در بحران کرونا ارائه و انجام داده‌اید؟!

*حتی با گروه‌های دیگر و رقیب می‌توانید در این امر مشترک با همدیگر همدلی کنید. این‌ موضوع از جمله مسائلی است که همبستگی را در جامعه تقویت خواهد کرد.

افزودن نظر جدید